Nes van het gas af

een informatie avond in de Brede School

Op 1 februari werd het plan “Nes van het gas af” gepresenteerd. Daarover een korte verslag:

Op donderdag 1 februari vond in de Brede School de tweede informatieavond plaats over het project Nes van het gas af. De avond werd georganiseerd door de werkgroep van de DAN, de gemeente Heerenveen en adviesbureau TAUW.
De bewoners van Nes en van de nieuw gebouwde woningen in Akkrum-oost kregen te horen hoe het proces eruit gaat zien om te komen tot een wijkuitvoeringsplan. Via een trechtermethode brengt TAUW in beeld welke mogelijkheden (en consequenties daarvan) er zijn als alternatief voor de gasverwarming en welke de meest voor de hand liggende zijn voor Nes.
Het wijkuitvoeringsplan laat de bewoners zien welke keuzes voor hen het meest voor de hand liggen om aardgasvrij te gaan wonen. De keuze van de bewoner om wel of niet van het gas af te gaan is overigens vrij, er is geen wet die dat verplicht.
Het project zal naar verwachting ongeveer een jaar in beslag nemen. Op de website van de DAN komen alle verslagen, presentaties en onderzoeksresultaten te staan.

De Werkgroep “Nes van het gas af’ wordt geleid door Ronald van der Starre. Heeft u een vraag voor hem, maak gebruik van het contact formulier:

    Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.

    Geef een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.