Enerzjyhubs foar Fryslân

FREON consortium aan de slag met energiehubs

De Coöperatie Ús FREON, onder de bezielende leiding van de heren Veltman, Metz en van Baalen, hebben het groene licht gekregen om een plan voor energiehubs in Fryslân verder uit te werken. Daar is een bedrag voor beschikbaar bijeengebracht door de leden van het Consortium, dat zijn de verschillende energie corporaties waaronder ook DAN.

Een van de opdrachten die het consortium mee kreeg luidde als volgt:

Energiehubs kunnen voor Fryslân op verschillende vlakken een positieve impact hebben. In het rapport staan meerdere aanbevelingen. Die aanbevelingen zijn gericht aan PS, aan GS en aan maatschappelijke partijen. Eén van de aanbevelingen in het onderzoek luidt: “Ga aan de slag met de uitwerking van mogelijke energiehubs om ervaring op te doen. Maak gebruik van de tussenoplossing voor het leveren van elektriciteit. Onderzoek daarvoor welke gebieden zich lenen voor implementatie/uitrol van energiehubs in beheer van de lokale gemeenschap (bedrijven, instellingen en burgers). Kijk daarbij vooral naar mogelijke gemeenschappen in de buurt van bedrijven die acute problemen ervaren door netcongestie.”

Eén van de zaken die het consortium te doen staat is een vervolg plan maken voor FREON 2024. Met dit plan moet de basis te leggen om FREON na deze creatieve en vormende fase ook een flinke stap te helpen richting het daadwerkelijk operationaliseren van de ideeën.

Bron

FossyFrij Fryslân

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.