Betalen voor het leveren van stroom ook bij Energie VanOns

De nieuwe voorwaarden van Energie VanOns

Energie VanOns (EVO) wijzigt de voorwaarden voor het terugleveren van stroom. Leden van DAN die een energiecontract hebben bij EVO hebben daar inmiddels een email over gekregen van EVO en een herinnering van het secretariaat van DAN.

Aan het einde van dit bericht staat de tekst van die email nog een keer afgedrukt.

Het officiële standpunt van DAN in deze kwestie is:

Dit beleid is besproken in een vergadering waar wij als DAN niet bij aanwezig waren. Ik denk dat Energie VanOns voldoende uitleg geeft in een mail naar al haar klanten. Ook in het RTV Noord interview geeft de directeur uitleg.

Ook andere energiebedrijven nemen maatregelen. Hiernaast is er nog een voorstel dat volgende week in de Eerste Kamer wordt besproken om de salderingsregeling af te schaffen. Ik denk dat je moet verwijzen naar de uitleg van de directeur en dat wij als DAN verrast zijn maar dat dit kennelijk onontkoombaar is. Wij volgen het effect in verband met het aantal klanten van Energie VanOns in zijn algemeenheid en voor onze dorpen in het bijzonder.

Verklaring EVO op RTV Noord

Bij monde van directeur Hoeksema werd op RTV Noord onder anderen het volgende verklaard:

Van de vijftienduizend kanten van Energie VanOns uitte een enkeling volgens Hoeksema per mail zijn ongenoegen over de maatregel die per 1 maart ingaat en geldt voor consumenten en kleine mkb-kleinverbruikers. ‘Er zijn mensen die ons dan graaiers en dieven noemen en dan ook gelijk alles melden bij Kassa en Radar. Maar ze zijn vrij om te gaan.’

Niet iets om je als energiebedrijf druk over te maken, vindt Hoeksema. Vooral omdat hij volledig achter het idee staat bezitters van zonnepanelen extra te laten betalen. Bovendien helpt overstappen momenteel weinig, want steeds meer stroom- en gasleveranciers leggen eigenaren van zonnepanelen een heffing op.

Bronnen

RTV Noord met de verklaring van Hoeksema
Oproep van Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis op NOS over de salderingsregeling

Tekst email van EVO

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.