SinneWetterstof ofwel zonnewaterstof

In 2019 vroeg GroenLeven een netaansluiting aan bij Alliander, die deze niet kon leveren omdat niet altijd alle duurzaam opgewekte energie via het elektriciteitsnet kan worden getransporteerd vanwege netcongestie.

Groenleven: katalysator van de energietransitie

Stijn Kromwijk, projectontwikkelaar bij Groenleven, vertelt over sinnewetterstof naast zonnepark Oosterwolde:

In 2019 vroeg GroenLeven een netaansluiting aan bij Alliander, die deze niet kon leveren omdat niet altijd alle duurzaam opgewekte energie via het elektriciteitsnet kan worden getransporteerd vanwege netcongestie. Opwekinstallaties kunnen in deze gevallen maar een deel produceren of moeten soms geheel afsluiten. In plaats van elkaar voor de rechter te slepen, besloten de twee organisaties om samen te zoeken naar een oplossing, en daar werd SinneWetterstof geboren. “We zagen een mooie kans om samen te onderzoeken wat de mogelijkheden van waterstof zijn”, aldus Kromwijk.

Je kunt het hele artikel over de katalysator lezen op de website van Groenleven gebaseerd op Solar365

Bronnen

Groenleven artikel
Solar365
meer over SinneWetterstof

Filmpje over SinneWetterstof

promotiefilmpje over sinnewetterstof
Ferrie is Daniel van DAN

Door Ferrie is Daniel van DAN

Daniel is it helpke fan Duurzaam Akkrum Nes by it ûnderhâlden fan de webside en it trochjaan fan boadskippen.

Daniel is het hulpje van Duurzaam Akkrum Nes bij het onderhouden van de website en het doorgeven van boodschappen.