Houd klimaat hoog op de agenda

Klimaatbureau HIER vraagt deelnemers van een energiecoöperatie of bewonersinitiatief onze oproep te ondersteunen, en aan te geven waar jij je het meeste zorgen over maakt.

Klimaatbureau HIER komt in actie en vraagt: Teken de Petitie!

In haar oproep van 13 juli 2023 verwoord de stichting het als volgt:

Afgelopen vrijdag werd Nederland verrast door de val van het kabinet Rutte 4. Dit betekent dat de voortgang op diverse onderwerpen waar de politiek zich over moet buigen, tijdelijk stil komt te vallen. De klimaataanpak, en daarbij de energietransitie, is mogelijk één van deze onderwerpen. Dit is iets dat we moeten voorkomen, want het klimaat wacht niet. Jij maakt mogelijk deel uit van een bewonersinitiatief of energiecoöperatie, en die spelen een essentiële rol in de oplossing van de klimaatcrisis. Teken je deze petitie? Dan strijden we er samen voor dat de klimaataanpak hoog op de agenda van de politiek blijft staan.

Klimaatbureau HIER vraagt deelnemers van een energiecoöperatie of bewonersinitiatief onze oproep te ondersteunen, en aan te geven waar jij je het meeste zorgen over maakt. Dit kan middels dit formulier. Wij bundelen samen met het Nationaal Klimaat Platform deze knelpunten en geven zo een helder signaal af bij de Haagse politiek. Uiteraard staat het je ook vrij om zelf te mailen naar: signalen@nkp.nl.

HIER beweegt je om iets te doen voor ons klimaat. Om mee te doen aan oplossingen. Precies dáár waar je altijd bent: hier. In je huis, in je straat, op je werk, in je gemeente.

Ferrie is Daniel van DAN

Door Ferrie is Daniel van DAN

Daniel is it helpke fan Duurzaam Akkrum Nes by it ûnderhâlden fan de webside en it trochjaan fan boadskippen.

Daniel is het hulpje van Duurzaam Akkrum Nes bij het onderhouden van de website en het doorgeven van boodschappen.